مشکلات سرور وردپرس یکی از چالشهایی هست که ممکن است در سایتهای خود با آن ها باهاش مواجه شوید. این مشکلات ممکنه از خطاهای ساده مثل صفحه سفید مرگ WSoD یا خطای 500 گرفته تا مشکلات پیچیده تر مثل عدم اتصال به پایگاه داده باشه که اگه یه راه حل خوب داشته باشید به آسانی می توانید آن مشکل را رفع کنید.
در واقع یکی از رایج ترین دلایل این مشکلات میتونه تنظیمات نادرست یا افزونهها و قالبهای ناسازگار باشه. برای حل این مشکلات، اولین قدم اینه که ریشه مشکل رو پیدا کنید.
اگر سایت شما به طور ناگهانی از دسترس خارج شد یا خطای اتصال به پایگاه داده رو مشاهده کردید، بهتره اطلاعات دسترسی به پایگاه داده رو دوباره بررسی کنید.
مشکل سرعت سایت هم معمولاً به دلیل حجم زیاد اطلاعات یا عدم استفاده از کش اتفاق میافته که با نصب افزونه های کش میتونید این مشکل رو حل کنید. با بررسی دقیق و انجام تنظیمات صحیح، میتونید از بیشتر مشکلات سرور وردپرس جلوگیری کنید.
بیش تر بخوانید>> خطاهای رایج وردپرس + راه حل های حرفه ای رفع آن ها در وردپرس
خطای صفحه سفید مرگ WSoD
یکی از رایج ترین خطاهای که درسایت شما ممکن است رخ داده باشد. خطای صفحه سفید مرگ White Screen of Death میباشد. وقتی با این خطا روبرو میشید، به جای دیدن محتوای سایت، فقط یک صفحه سفید خالی میبینید.
این مشکل معمولاً به دلایل مختلفی مثل افزونههای ناسازگار، مشکلات در قالب سایت، یا محدودیت حافظه PHP اتفاق میافته. متاسفانه هیچ پیام خطایی نشون داده نمیشه که دقیقا بفهمید مشکل از کجاست.
برای رفع این مشکل اولین کاری که باید انجام بدید اینه که به سراغ فایل wp-config.php برید و حالت دیباگ وردپرس رو فعال کنید. برای این کار باید خط define(‘WP_DEBUG’, true); رو اضافه کنید. این کار کمک میکنه که بفهمید مشکل دقیقاً کجاست.
در انتها نیز می توانید، بررسی کنید که آیا افزونهها و قالب شما به روز هستن یا نه. گاهی اوقات ناسازگاری بین افزونهها باعث بروز این مشکل میشه.
اگر باز هم مشکل حل نشد، افزایش حافظه PHP میتونه کمک کنه. در نهایت، با غیرفعال کردن افزونهها یکی یکی میتونید تشخیص بدید که کدوم افزونه باعث این مشکل شده.
خطا در برقراری اتصال پایگاه دادهها
وقتی با خطای “اتصال به پایگاه داده برقرار نمیشود” در وردپرس روبرو میشید، یعنی سایت شما نمیتونه به پایگاه دادهاش وصل بشه و این میتونه به دلایل مختلفی اتفاق بیفته.
اما چرا با این مشکل رو به رو می شویم؟ معمولاً این مشکل به خاطر اشتباه در اطلاعات ورود به پایگاه داده، مثل نام پایگاه داده، نام کاربری یا رمز عبور پیش میاد. یه دلیل دیگه میتونه خرابی سرور پایگاه داده یا مشکلات در هاستینگ باشه.
اولین قدم برای رفع این مشکل اینه که به فایل wp-config.php برید و اطلاعات پایگاه داده رو دوباره بررسی کنید. مطمئن بشید که نام پایگاه داده، نام کاربری، رمز عبور و هاست پایگاه داده درست وارد شده باشه.
اگر همه چی درست بود و مشکل حل نشد، ممکنه که سرور پایگاه داده شما مشکلی داشته باشه.در این صورت باید با پشتیبانی هاست تماس بگیرید. علاوه بر این، برای تعمیر پایگاه داده میتونید از ابزار تعمیر خودکار وردپرس استفاده کنید.
برای این کار باید خط define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true); رو به فایل wp-config.php اضافه کنید. این کار میتونه جداول خراب شده پایگاه داده رو تعمیر کنه.
خروج خودکار کاربر از حساب مدیریت وردپرس
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکنه خیلی از مدیران سایتهای وردپرس باهاش مواجه بشن، خروج خودکار از حساب مدیریت هست. این مشکل به این صورت پیش میاد که شما وارد پیشخوان وردپرس میشید، اما بعد از مدتی بهطور ناگهانی از حساب کاربریتون خارج میشید.
یکی از رایج ترین دلایل، مشکل در تنظیمات کوکیها و یا تاریخ انقضای کوکیهای وردپرسه. برای حل این مشکل اولین قدم اینه که تنظیمات سایت رو بررسی کنید. مطمئن بشید که آدرس سایت و آدرس وردپرس در تنظیمات وردپرس یکی باشه.
باید به سراغ فایل wp-config.php برید و بررسی کنید که هیچ تنظیمات اشتباهی در مورد کوکیها وجود نداشته باشه. گاهی اوقات تغییرات در این فایل میتونه به حل مشکل کمک کنه.
علاوه بر این، افزونههای ناسازگار هم میتونن باعث خروج خودکار بشن. بنابراین، افزونهها رو یکییکی غیرفعال کنید و بررسی کنید که مشکل رفع میشه یا نه.
خطای سرور داخلی ۵۰۰ Internal Server Error
خطای ۵۰۰ داخلی سرور یکی از خطاهای رایج در وردپرسه که میتونه خیلی اذیت کننده باشه. وقتی با این خطا مواجه میشید، سایت شما به جای بارگذاری محتوا، یه پیغام «خطای داخلی سرور» را به نمایش قرار می دهد.
این مشکل معمولاً به دلیل خرابی فایلهای سیستمی، افزونههای ناسازگار یا محدودیتهای سرور اتفاق میفته. برای رفع این مشکل باید اول دلیلش رو شناسایی کنید.
اما چطوری میشه این مشکل رو حل کرد؟ اینه که فایل .htaccess سایت رو بررسی و بازنشانی کنید. برای این کار، فایل رو تغییر نام بدید و بعد وارد پیشخوان وردپرس بشید و تنظیمات پیوندهای یکتا رو ذخیره کنید تا یه فایل .htaccess جدید ساخته بشه.
اگر این کار جواب نداد، باید مقدار حافظه PHP رو افزایش بدید. این کار رو میتونید با اضافه کردن خط
define(‘WP_MEMORY_LIMIT’,
‘256M’); به فایل wp-config.php انجام بدید. گاهی اوقات هم یه افزونه یا قالب باعث بروز این خطا میشه. بنابراین، افزونهها و قالبها رو یکییکی غیرفعال کنید تا بفهمید کدوم یکی مشکلسازه.
خطای «سایت پیش رو حاوی بر نامههای مضر است.»
وقتی که وارد سایت خودتون میشید و با پیغام “سایت پیش رو حاوی برنامههای مضر است” مواجه میشید، یعنی مرورگر به شما هشدار میده که سایت ممکنه خطرناک باشه و ممکنه حاوی ویروسها یا بد افزارها باشه.
این پیغام معمولاً به دلیل شناسایی کدهای مخرب یا ویروسها در سایت شما از طرف مرورگر یا گوگل نمایش داده میشه. این مشکل میتونه به دلایل مختلفی از جمله حملات هکری، استفاده از افزونههای آلوده، یا فایلهای آسیب دیده در سایت پیش بیاد.
برای رفع این مشکل، اولین کاری که باید انجام بدید اینه که سایت خودتون رو با یک ابزار امنیتی مثل Sucuri یا Wordfence اسکن کنید تا ببینید که آیا فایلهای آلوده یا کد مخربی وجود داره. اگر به ویروس یا بدافزار برخوردید، باید اونها رو پاک کنید.
بهتره که پسوردهای خودتون رو تغییر بدید و از افزونههای امنیتی استفاده کنید تا جلوی حملات بعدی رو بگیرید. بعد از پاک سازی سایت، باید از گوگل درخواست بازبینی سایت رو بدید تا این پیغام از نتایج جستجو برداشته بشه ما در رویا استودیو همواره در تلاش هستیم تا بهترین خدمات را به شما عزیزان ارائه دهیم.