یادگیری برنامه نویسی و طراحی سایت رو از کجا شروع کنیم؟ این سوال اولین و مهمترین سوالی هست که افراد قبل از ورود به حوزه برنامهنویسی و سایت یا سئو در کرج از خودشون میپرسن. برای ورود به حوزه طراحی سایت و برنامه نویسی نیاز به یک نقشه راه اصولی دارید. در ادامه قصد داریم در مورد این نقشه راه و تخصصهایی که باید داشته باشید صحبت کنیم. همراه ما باشید تا با ابزارهای موردنیاز برای یادگیری طراحی سایت در کرج، نقشه راه طراحی وب سایت و نقشه راه یادگیری وردپرس آشنا بشید.
تخصصهای لازم در طراحی وب سایت
طراحی سایت با وردپرس یا پایتون، یکی از شغلهای پردرآمد و پرطرفدار امروزی هست. اگه شما هم قصد دارید یک طراح وب سایت باشید لازمه از مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک طراح سایت موفق اطلاع داشته باشید. حالا این مهارتها چیه؟ همراه ما باشید تا با نقشه راه یادگیری طراحی سایت آشنا شید.
- تفکر خلاق: داشتن تفکر خلاق یعنی توانایی تبدیل ایدههای کلامی مشتری به ایدههای طراحی رو داشته باشید و در نهایت یک ایده عالی برای طراحی یک سایت پیادهسازی کنید.
- درک طراحی UX/UI: مهمترین مهارت یک طراح سایت موفق، درک طراحی UX/UI هست. با این کار نقشه اصلی سایت رو طراحی میکنید و دسترسی کاربر به نقاط مختلف رو بر اساس اصول سئو و تجربه کاربری میچینید.
- درک طراحی موبایل (ریسپانسیو): در حال حاضر نیمی از ترافیک وب از موبایل و تلفن همراهه. بنابراین به عنوان یک طراح سایت باید سایتی بسازید که ریسپانسیو و موبایل فرندلی باشه.
- دانش HTML و CSS: دانش کدنویسی مهارت و تخصص مهمی در طراحی سایت هست. در واقع شما اگر کدنویسی بلد نباشید، هیچوقت یک طراح سایت موفق نیستید. چرا که طراحی سایت بر اساس اصول کدنویسی انجام میگیره.
- جاوا اسکریپت: جاوا اسکریپت مهارتی هست که در کنار HTML و CSS باید بلد باشید. جاوا اسکریپت نحوه عملکرد سایت رو تعیین میکنه. یادگیری این مهارت رو هرگز فراموش نکنید چرا که مهارتی مهم و تخصصی هست که در طراحی سایت باید بلد باشید.
- ایجاد کپی: توانایی ایجاد کپی اصولی و درخشان، تخصص بعدی هست. شما باید توانایی برداشتن یک کپی از سایت رو داشته باشید.
تفاوت برنامه نویسی و طراحی سایت
بیشتر افراد طراحی سایت و برنامه نویسی رو با هم یکسان میدونن در صورتی که این مسئله اشتباهه و برنامه نویسی و طراحی سایت، دو مسئله جدا از هم هستن:
- تفاوت در کاربرد: برنامه نویسی فقط در طراحی سایت استفاده نمیشه بلکه در چندین جای دیگه مثل طراحی اپلیکیشن کاربرد داره اما طراحی سایت فقط مختص سایت هست.
- تفاوت در تخصص: یک برنامه نویس باید کدنویسی بلد باشه در صورتی که یک طراح سایت باید خلاقیت، طراحی بصری، UI و UX و کمی برنامه نویسی بلد باشه.
- تفاوت در زبان: برنامه نویسی به زبانهای اسکریپت نویسی مثل Java، ASP، PHP، Script و… نیاز داره در صورتی که طراحی سایت به زبان HTML، Flash و… نیاز داره.
- تفاوت کلیدی: برنامه نویسی به منطق و تفکر نیاز داره اما طراحی سایت به خلاقیت بصری.
- تفاوت در پردازش: پردازش برنامه نویسی زمان رو اولویت قرار میده در صورتی که طراحی سایت کارکرد، امنیت و قابل اعتماد بودن رو مدنظر قرار میده.
برنامه نویسی یا طراحی سایت؟ کدام بهتر است؟
برنامه نویسی بهتر است یا طراحی سایت؟ در پاسخ به این سوال باید بگیم که هر کدوم از این شغلها مزایا و معایب و درآمد خاص خودشون رو دارن. شغل طراحی سایت، بیشتر برای افرادی مناسب هست که مهارتهای خلاقانه و هنری دارن تا بتونن این مهارتها رو در راستای ایجاد یک سایت زیبا و کاربرپسند بکار ببرن. اما برنامهنویسی بیشتر برای افرادی مناسب هست که دارای مهارتهای تحلیلی و منطقی هستن و به حل مشکلات علاقه بیشتری دارن.
از نظر درآمد، درآمد هر دو حرفه، یعنی برنامه نویسی و طراحی سایت بالاست و شما میتونید در ماه درآمد خوبی از هر کدوم از این حرفهها داشته باشید. بنابراین درآمد رو برای انتخاب ملاک قرار ندید. خصوصیات و علاقه در انتخاب بین برنامه نویسی و طراحی سایت باید ملاک اصلی شما باشه.
ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری طراحی سایت
ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری طراحی سایت به صورت عمومی شامل یک کامپیوتر، یک مرورگر، یک ویرایشگر کد (مانند Visusl Studio Code ، Atom، Sublime Text) ، نرم افزارهای گرافیکی و… هست. علاوه بر این ابزارهای کلی شما به ابزارهای تخصصی هم نیاز دارید. در ادامه به طور مختصر مهمترین ابزارهای تخصصی برای یادگیری طراحی سایت رو معرفی کردیم:
- سیستم مدیریت محتوا (CMS): سیستم مدیریت محتوا پلتفرمهایی هستن که به شما این امکان رو میدن وب سایت رو ردون نیاز به دانش برنامهنویسی طراحی کنید. مهمترین سیستمهای CMS شامل وردپرس، Drupal، joomla و… هستن.
- ابزارهای تست: ابزارهای تست به شما کمک میکنن وب سایت رو از نظر عملکرد و مشکلات احتمالی بررسی و آزمایش کنید. این ابزارها شامل PageSpeed، Lighthouse، GTmetrix و… هستن.
در نهایت شما برای یادگیری وب سایت به ابزارهای دیگه مثل دوره و کلاسهای آنلاین، وبینارها، کتابهای مربوطه، جستجو در مرورگرهای مختلف مثل گوگل و یوتیوب و… دارید. با این ابزارها به راحتی میتونید طراحی سایت رو یاد بگیرید.
نقشه راه طراحی وب سایت
در نهایت در خصوص نقشه راه طراحی وب سایت باید به یک سری نکات کلی اشاره کنیم. این نقشه میتونه شما رو در یادگیری طراحی سایت و برنامه نویسی کمک زیادی کنه:
- آشنایی با اصول اولیه طراحی وب سایت: در اولین مرحله شما باید با مفاهیم اصولی و پایه طراحی وب سایت یعنی CSS، HTML، JavaScript و… آشنا شید.
- توسعه مهارتهای خلاقانه: در دومین مرحله باید مهارتهای خلاقانه خودتون رو افزایش بدید. چرا که مهمترین چیز در طراحی سایت خلاقیت هست. بنابراین با ابزارهای گرافیکی و مفاهیم UI/UX آشنا بشید.
- افزایش مهارتهای فنی: در سومین مرحله باید مهارتهای فنی خودتون رو در خصوص طراحی سایت و نرمافزارهای موردنیاز توسعه بدید.
- ساخت نمونه کار: مهمترین مرحله در طراحی سایت، ساخت نمونه کار هست. باید بر اساس مهارتهای آموزشی یک نمونه کار خوب داشته باشید.
- کسب تجربه کاری: در نهایت نیاز دارید تا از طریق همکاری با شرکتهای مختلف و یا دریافت پروژه، تجربه کاری کسب کنید و مهارتها رو افزایش بدید.
نقشه راه یادگیری وردپرس
اگر قصد شما یادگیری وردپرس در کنار طراحی سایت هست، باز هم نیاز به یک نقشه راه دارید تا بدونید از کجا شروع کنید. داشتن یک نقشه راه خوب برای یادگیری وردپرس به شما کمک میکنه تا به بهترین شکل ممکن این مهارت رو آموزش ببینید.
- آشنایی با اصول اولیه وردپرس: در قدم اول شما باید با وردپرس، مفاهیم اصلی اون، نصب، راهاندازی و مدیریت وردپرس آشنا بشید.
- توسعه مهارتهای طراحی وردپرس: در دومین مرحله باید با طراحی وردپرس آشنا بشید و مهارتهای لازم در این خصوص رو کسب کنید. این مهارتها شامل ایجاد قالب و نصب افزونههای مختلف روی وردپرس هست.
- مهارتهای فنی وردپرس: اما سومین مرحله، دریافت آموزش در خصوص مهارتهای فنی وردپرس هست. این مهارتها شامل کدنویسی و توسعه وب هست.
- ساخت نمونه کار و کسب تجربه کاری: در وردپرس هم نمونه کار نیاز داریم. شما باید یک نمونه کار خوب داشته باشید و در آخر از طریق دریافت پروژههای مختلف، تجربه کاری کسب کنید.
کلام آخر
در مطالب فوق در مورد نقشه راه یادگیری برنامه نویسی، وردپرس و طراحی سایت صحبت کردیم. اگر شما هم به این حوزهها علاقه دارید و قصد دارید یاد بگیرید، بهتره یک نقشه راه اصولی داشته باشید تا بتونید در مدت زمان کوتاه آموزشهای لازم و مفید رو دریافت کنید. نقشه راهی که در مطالب فوق مطرح کردیم میتونه کمک زیادی به شما بکنه. در نهایت برای آموزش جستجو در وب، گوگل، یوتیوب، مشاهده کلاسهای آموزشی، شرکت در سمینار و وبینارها، مشورت با افراد متخصص، بروزرسانی مهارت، ساخت نمونه کار و کسب تجربه کاری رو فراموش نکنید. در این صورت به فردی موفق در این حوزهها تبدیل شده و میتونید درآمد خوبی داشته باشید.
در صورت نیاز به مشاوره رایگان در خصوص سئو سایت، طراحی سایت، تبلیغات آفلاین و آنلاین و… از طریق تماس با شمارههای درج شده با کارشناسان رویا استودیو در ارتباط باشید.